Celoroční cyklus individuálních konstelací Omega

"Transformace pokračuje právě teď až do posledního úderu srdce." (Arnold Mindell)



Cyklus individuálních konstelací Omega probíhá jednou měsíčně v sobotu nebo neděli v osmi na sebe navazujících setkáních. Jedná se o sebezkušenostní skupinu, kde se věnujeme individuálním přáním (zakázkám) účastníků kurzu a pomáháme si navzájem procházet procesem integrace a proměny. Umožníme si jako podpůrná skupina léčit, přijímat a milovat naše zraněné nebo dosud odmítané části, které stále ovlivňují naše prožívání života, a pomůžeme si navzájem vyrovnávat se změnami, které se s námi a kolem nás, v našich vztazích, dějí v průběhu celého roku. Cílem je tedy žít plnější, zdravější a smysluplnější život v souladu s našimi přáními a představami. Ale také - poznávat tajemství sebe sama. To, které neleží v knížkách, ale to, které máte ve svém srdci a kterým si musíte projít sami na vlastní kůži.

Na druhé straně se tím účastníci sami učí techniku a vedení konstelací, aby ji mohli používat samostatně ve svém životě i po skončení kurzu; aby díky této metodě uměli pomoci jak sami sobě, tak lidem ve svém okolí.





Jedná se o rodinné konstelace?

Nejedná. Naše technika Individuálních konstelací vyrůstá z metody "Kvantového kompasu" jungiánského terapeuta a kvantového fyzika Arnolda Mindella. Vektory reprezentující naše vnitřní části označujeme na zemi pomocí symbolů (předmětů) a konstelaci ukončujeme jedině tehdy, jsou-li harmonizovány všechny části systému, nikdy ne dříve. (Nikdo neodchází z konstelace v negativním rozpoložení). Tato technika je tedy maximálně bezpečná a komfortní. Vektory nemusí zastupovat jen rodinné příslušníky jako v rodinných konstelacích, ale v podstatě libovolnou vnitřní část naší psýché - např. náš stín, vnitřního muže, ženu, dítě apod. Je možné sledovat spojení s naším posláním nebo finančními toky, mapovat situaci ve firmách i rodinách. Naše technika nám umožňuje modelovat a harmonizovat složité vnitřní i vnější vztahové vzorce. Lze ji provádět i v menším počtu účastníků, popř. dokonce i o samotě - za použití symbolů - a na libovolné téma ušité na míru vzhledem k aktuálnímu okamžiku - proto tyto konstelace nazýváme individuální. Některé konstelace slouží jako individuální pomoc klientovi ve složité emoční situaci - jiné používáme k získání náhledu na nějakou situaci na celospolečenské (globální) úrovni. Je možné pracovat i s astrologickými archetypy, nativním nebo solárním horoskopem a transity. Ukázky globálních konstelací si můžete přečíst níže.


Velikost sebezkušenostní skupiny

6-12 lidí. Navzájem si tykáme. Mezi členy skupiny záhy vznikají přátelství a panuje neformální, důvěrná a veselá atmosféra. Každý má prostor sdílet své myšlenky a pocity a na názoru a pohledu každého člověka záleží. Tvoříme společně náš vlastní prostor v kruhu, kde nikdo není výš nebo níž.


Termíny setkání Praha (sobota 9:00 - 19.00)
13.12. (2014); 10.1., 14.2., 14.3., 11.4., 16.5., 13.6., 19.9. (2015) - Kurz běží, skupina je uzavřena.

Termíny setkání Ostrava (sobota 9:00 - 19.00)
28.3., 25.4., 30.5., 20.6., 26.9., 24.10., 21.11., 12.12.  - Kurz běží, skupina je ještě otevřena pro další zájemce. V Ostravském běhu je menší počet účastníků, a proto je možné se připojit jednorázově, i jen na jedno téma. (Stačí napsat mail).

Termíny setkání Olomouc (neděle 9:00 - 19.00)
začátek od: 21.6.

Nepřítomnost na jednom setkání je možné nahradit formou individuální konzultace a konstelace s lektory v ceně kurzu.


Témata setkání

Kromě konstelací vytvářených na míru dle potřeb studentů bude každé setkání neseno v duchu jednoho tématu. Tato témata na sebe stupňovitě navazují (jako strom od kořenů po korunu) a tvoří uzavřený osmidílný cyklus.

1. Důvěra v život na Zemi 
2. Já versus společnost
3. Vytváření záměru a odpovědnost
4. Sebedůvěra a sebeocenění 
5. Moje esence a životní síla - mé skutečné já 
6. Intimita, vztahy a blízkost
7. Smysluplnost, poslání, kreativita
8. Přijetí celku života a smrti

"Chci, aby lidé byli tak probuzení, aby celé jejich vědomí proniklo do nejhlubších částí jejich bytí a rovněž k jeho nejvyšším vrcholkům. Vertikální růst se podobá stromu. Jeho kořeny vedou dolů, hluboko do země, a jeho větve vyrážejí ke hvězdám. Jeho květy se otvírají nebi, jeho výživa přichází z nejhlubší části země. Je stále v rovnováze: čím výše sahá, tím má hlubší kořeny."
(Osho: Zen fire, Zen wind)




Cena kurzu 

Cena kurzu je 12.000,- kč splatných najednou, případně po dvou splátkách (6000,- kč) - na začátku a v polovině kurzu.

Zlevněná cena pro ty, kdo se chtějí ještě připojit do Omegy Ostrava: 10.500,- kč.


Přihlášení do kurzu

Stačí poslat mail na adresu aridsun@seznam.cz. Do předmětu zprávy napište "Kurz Omega". Uveďte prosím vaše jméno a telefonní kontakt. Můžete poslat i datum, hodinu a místo narození a dostanete od nás vytištěný horoskop - který se nám pak může hodit jako vodítko v konstelační práci. Přihlášení je možné do prvního setkání (13.12.) Do té doby je také nutné uhradit první polovinu kurzovného (převodem na účet, který vám pošleme na email - nebo hotově v den prvního setkání přímo na místě).


Nejsem z Prahy. Je možné se i tak přihlásit?

Aktuálně budeme otvírat skupinu ještě v Ostravě a v Olomouci. Více zde.


Pokud váháte s přihlášením...

Pak vězte, že naše celoroční setkávání se neponese v duchu ezoterních a sluníčkových frází, ale že se jedná o příležitost ze sebou udělat kus pořádné práce. Hlavně pro ty, kteří již dlouhou dobu hledají hmatatelné výsledky svého snažení nebo mají pocit stagnace v zaběhnutých stereotypech. Máte-li odvahu přijít o své iluze a vzorce, které vám již neslouží, máte příležitost.




Na setkání s vámi se těší lektoři: 
Vojtěch Franče a Michaela Zavřelová.


Přepisy konstelací na globální témata, které ve skupině Omega proběhly minulý rok:

Konkrétní podoba živlů v Čechách a jejich harmonizace
Krize na Ukrajině z pohledu konstelací
České ženy
Moravské ženy




Reakce absolventů z loňského kurzu Omega:

"Konstelační výcvik s Vojtou a Míšou mi přinesl více než jsem očekávala. Fajn lidi, další rozšíření obzorů a hlavně pak účinnou metodu pro hluboko uložená témata, na které běžné metody už nestačí. Doporučuji i Vám." 
(Eva Boháčková - psycholožka a terapeutka)

"Stále doznívám údivem, kam až jsem se díky konstelační technice dostala. Jsem živým důkazem, jak moc je tato 'práce' smysluplná... Cítím se velmi celistvě. Konečně! Teprve teď jsem sama sebou a sama za sebe a ze sebe konám. A můžu cokoliv, co je v souladu se mnou – a právě to má také veškeré posvěcení. Děkuji Míše a Vojtovi za tuto svou proměnu. Jste skvělými a nepostradatelnými průvodci po zákoutích vnitřního vesmíru."
(Viki)

1 komentář:

Alenka řekl(a)...

Nie znam Twojego jezyka i nie potrafie odszyfrowac tekstu Twoich wpisow, lecz bardzo podobaja mi sie obrazy i podoba mi sie uklad Twojego bloga.
Pieknie Cie pozdrawiam,
Alicja z Poland :)